Madrid   Barcelona

Feria i Fuengirola

En hver Spansk by med respekt for seg selv arrangerer en såkalt Feria. Fuengirola huser to årlige Feriaer, nemlig Feria de los Pueblos og Feria del Rosario.

Feria de los Pueblos i Fuengirola

Feria i Fuengirola Feria de los Pueblos også kalt Den internasjonale feriaen, er en av årets desidert største høydepunkter i Fuengirola. Denne feriaen holdes i månedsskiftet april/mai og markerer startskuddet for den høyintensive turistsesongen i Fuengirola.

I 2019 arrangeres feriaen i perioden fra 30. april til 5. mai. Den store paraden med folkedrakter fra alle deltakerlandene holdes lørdag 1. mai. Les alt om Feria de los Pueblos Fuengirola...

Ved inngangen til Feriaplassen er det et lite tivolig med en del karuseller, hoppeslott etc som er morsomme for barn i alle aldre. Når du går videre inn på området kommer du til det som selve feriaen handler om, nemlig et utstillingsvindu for de mange nasjonalitetene som er bosatt i Fuengirola. Hvert land har da sin egen stand, eller Casita, der det serveres tradisjonell mat og drikke fra det enkelte land, og du kan også oppleve konserter, folkemusikk og folkedans fra de enkelte landene, helt gratis. Denne feriaen tiltrekker seg 800.000 besøkende fra hele Spania og Europa.

Les mer og se bilder og filmer fra Feria de los Pueblos Fuengirola...

Feria del Rosario

Hester på Feria i FuengirolaFeria del Rosario arrangeres fra 6. til 12. oktober og er en tradisjonell Spansk Feria, med mye hester og vakre senoritaer i flamencokjoler. Alle spanjolene kler seg i sine flotteste festdrakter, og det er ikke uvanlig at rytterne tar seg en øl på vei til Feriaplassen. Hesten parkeres selvsagt utenfor puben i mellomtiden.

Det er mye flamencodansing under denne feriaen og hele byen bruser av feststemning. På kvelden den 7. oktober er det et helt fantastisk fyrverkerishow.

Ved inngangen til feriaplassen er det et ganske stort og støyende tivoli med karuseller, berg-og-dal-bane og diverse andre aktiviteter både for barn og voksne. Inne på selve feriaplassen serveres det mye god mat og drikke, og festen foregår som regel helt til utpå morgenkvisten.

Store deler av butikkene og bedriftene holder stengt under Feriaen, som representerer avlutningen for en meget hetkisk turistsesong.

Les mer og se bilder og filmer fra Feria del Roasrio Fuengirola...

Hva er en Feria

En Feria er en slags byfest. Se for deg julaften, 17. mai og nyttersaften på en og samme gang, og la dette arrangementet vare i en hel uke, så vet du hva en Feria i Spania er for noe. En feria besøkes som regel av stort sett alt som kan krype og gå av innbyggere i byen og stemningen er helt magisk mens et slikt arrangement går av stabelen. Alle er i godt humør og man drar til feriaplassen for å danse, kose seg og treffe venner. Som regel stenger flere av byens butikker under en Feria.

 

Les mer om Fuengirola

Her har vi samlet noen nyttige artikler med informasjon om Fuengirola

Tienda de Cartuchos

Les mer om FuengirolaFuengirola er en liten ferieby med 60.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Flere år på rad har så å si alle strendene i Fuengirola vunnet benevnelsen "Blue Flag" som er et kvalitetsstempel som går på renhet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.


Fra Feria de Pueblos

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon