Madrid   Barcelona

Orihuela Costa - Spania

Orihuela er en veldig tradisjonell spansk innlandsby og er hovedstaden i Vega Baja området i Alicante. Under boomen på slutten av nittitallet, spratt drabantbyer opp langs den vakre kysten som tilhørte denne kommunen, men som tidligere hadde vært nærmest ubebygd. Hus, butikker, barer, skoler, politistasjoner og til slutt en egen bykjerne spratt opp og erstattet sitronlunder og åpne plasser, med plass til det store antallet solimmigranter som strømmet inn fra hele Europa. Dette området er kjent som Orihuela Costa og er et populært område både for fastboende skandinaver, vinterturister og for ferierende.

Palmer i Orihuela Costa Området er uslåelig med sine fasiliteter, og det store utvalget av barer og restauranter, vakre strender og med lett adkomst til flyplassene i både Alicante og Murcia. Det Londoninspirerte kjøpesenteret La Zenia Boulevard åpnet sine dører høsten 2012, og dette har ytterligere økt populariteten til Orihuela Costa som feriemål og det perfekte sted for å bo hele året.

Orihuela Costa grenser til Torrevieja og ligger bare 10 minutter unna med bil. I dagligtale pleier en del feriegjester å benevne Orihuela Costa som Torrevieja.

Strender i Orihuela Costa

Strender langs Orihuela Costa
Orihuela Costa kan påberope seg å ha noen av de beste og mest populære strendene i hele Alicanteprovinsen. Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig og den vakre lange stranden i Campoamor er alle vakre hele året.

Les mer om strendene i Orihuela Costa...

 

Les mer om Orihuela Costa

Nyttige artikler med informasjon om Orihuela Costa

 

Caser Seguros

Restauranter i Orihuela Costa

En iskald øl i Orihuela Costa Det er et stort mangfold av restauranter i Orihuela Costa. Du vil finne romantiske restauranter, billige restauranter, tavernaer, tapasbarer, etc som alle tilbyr deg herlig mat i sjarmerende omgivelser. De tilbyr deg utsøkt mat med et stort mangfold av nasjonale og internasjonale retter. Du kan nyte forskjellige restauranter, bistroer, puber, barer og tapasbarer, alle med en stor variasjon av retter og priser.

Du vil finne restauranter i Orihuela Costa som serverer tradisjonell mat, samt skandinavisk, meksikansk, italiensk, indisk, asiatisk og vegetarisk mat. Noen av disse herlige restaurantene ligger i utrolig sjarmerende omgivelser som kan bli en svært romantisk opplevelse hvis du er i riktig selskap. De fleste restaurantene i Orihuela har menyer som gir mye valuta for pengene og inkluderer vanligvis drinker også.

Siden Orihuela kommune tilhører Comunidad Valenciana og ligger svært nær Middelhavet, er både tradisjonelle retter og tapas i dette området ofte basert på ris, fisk, sjømat og saltet fisk. Menyene i de spanske restaurantene i Orihuela har alltid et utvalg av paella og andre risretter som er typiske for Spania. Men hvis det ikke passer til din smak så finnes det nok av andre restauranter i Orihuela Costa å velge mellom. I Orihuela Costa og de omkringliggende områdene, finnes det en rekke steder og restauranter som passer for enhver smak eller budsjett.

Tapas i Orihuela Costa

Det er nok av tapasbarer i Orihuela Costa, og hvis du beveger deg bort fra strandpromenaden vil du finne mange gode typiske spanske tapasbarer. Mange tapasbarer i Orihuela Costa tilbyr tapas og caña for 1,5 €. På grunn av det store utvalget det kan være vanskelig å finne gode tapasbarer i Orihuela Costa. Et godt tips er å se hvor spanjolene går.

Hotell i Orihuela Costa

Et greit sted å lete etter hotell i Orihuela Costa er hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Orihuela Costa og booke hotellrom direkte. Prisen er som oftest lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser. Besøk websiden deres www.hotels.com

Orihuela Costa Resort Hotel. Dette store ferieanlegget ligger bare 600 meter fra strendene på Orihuela Costa. Det har et utendørsbasseng, tre tennisbaner, basketballbane og et treningsstudio. Det er 15 minutters kjøring fra Campoamor , Villamartin og Las Ramblas golfbaner og andre populære aktiviteter i området er fotturer, ridning og vannsportsaktiviteter på strendene. Alle rom har aircondition, balkong og TV. Det er en restaurant som tilbyr middelhavsretter og internasjonal mat og en bar med levende musikk. Det er lett adkomst til AP7, og både Alicante og San Javier flyplasser er bare 50 minutter unna. Hotellet ligger svært nær alle fasiliteter inkludert La Zenia Boulevard.

La Zenia Hotel La Zenia Hotel ligger bare 20 meter fra to fantastiske strender og har tennisbane, spa, utendørs svømmebasseng og havutsikt. Alle rommene har egen balkong med full eller delvis havutsikt. Det er egen solterrasse med solsenger med utsikt over stranden og også store hager, lekeområder og et bredt spekter av aktiviteter og underholdning hele året. Restauranten har selvbetjeningsmåltider i bufféstil og tilbyr åpent kjøkken og spesielle menyer på forespørsel. Spaet er tilgjengelig mot en ekstra kostnad og har et innendørs oppvarmet svømmebasseng, treningsrom og badstue . Massasjer og skjønnhetsbehandlinger er også tilgjengelig. Gjesterne på hotellet får rabattert greenfee på en lokal golfbane og hotellet ligger meget pent til ved stranden og alle andre fasiliteter.

Severdigheter og aktiviteter i Orihuela Costa

Solur Orihuela Costa

Orihuela Costa og dets mange områder er bokstavelig talt fullpakket av barer og gode restauranter der du kan spise og drikke og nyte eksepsjonelt god valuta for pengene. Det er mange fasiliteter i området som leger, tannleger, frisører, fysioterapeuter, skoler, turistinformasjon, supermarkeder, go-kart-bane og sportsarenaer for enhver smak, bortsett fra de fantastiske strendene som tidligere nevnt. De fleste steder, inkludert strender er innen gangavstand, og det er buss og drosjer som er lette å få tak i og ganske rimelig, så en egen bil eller leiebil er ikke alltid nødvendig. Alt dette kombinert med fabelaktig vær gjør Orihuela Costa til et perfekt sted for en ferie eller for de som ønsker å bo her hele året.

Aquapolis, badeparken i Torrevieja, er åpen fra Juni til September, og så har vi Saltmuseet som kan besøkes hele året.

Murcia ligger bare en times kjøring fra Orihuela

 

Bolig til leie i Orihuela Costa

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Orihuela Costa. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Orihuela Costa som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

En blekksprut i det krystallklare vannet i Orihuela Costa

Leiebil i Orihuela Costa

Når du skal ha leiebil i Orihuela Costa er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Enkelte webportaler som for eksempel rentalcars.com gir deg den beste prisen ved at de sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge det som passer din lommebok. Websiden deres er www.rentalcars.com

Hvis du reiser med fly til Orihuela Costa kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen i Alicante eller Murcia. Flere utleieselskaper er stasjonert der.

Reise og transport i Orihuela Costa

Nærmeste store by er Torrevieja som ligger bare 10 minutter unna og som har gode bussforbindelser til Orihuela Costa. Orihuela Costa kan skilte med et komplett kollektivtilbud, som kan brukes av alle de forskjellige urbanisasjonene.

Det eksisterende rutetilbudet har blitt vesentlig endret for å utvide omfanget av tjenesten opp til steder med mer befolkningstetthet og går helt ut grensebyer som San Miguel de Salinas, Torrevieja og Pilar de la Horadada. Tjenesten er strukturert i to klart forskjellige linjer hvis eneste fellespunkt er Rådhuset Orihuela Costa. Den "røde linjen" starter fra rådhuset, går langs "Alameda del Mar", bykjernen, opp til Torrevieja sykehus og har 13 stopp totalt. Den "blå linjen" begynner ved rådhuset i Orihuela Costa og går gjennom Villamartin, urbanisering El Presidente, urbaniseringene El Galan, Las Filipinas, La Cuerda, Campoamor, Aguamarina, La Regia og La Zenia og har totalt 20 stopp. Tjenestene består av totalt 30 stopp langs de to linjene og gir et tilbud til alle urbanisasjoner ved Orihuela Costa.

Flyplasser. Orihuela ligger midt mellom flyplassene i Alicante og Murcia, slik at det er lett å komme seg dit.
Tog. Det er ingen togforbindelse til Orihuela Costa.Festivaler og høytider i Orihuela Costa

"Fiestas" i Spania har normalt en religiøs tilknytning, og kan vare i flere dager. Det er nasjonale fiestas, som feires over hele landet, og lokale fiestas bare feiret i en bestemt by, by eller landsby. De er vanligvis feiret med prosesjoner, parader, fancy kjole og en generelt glad feststemning i gatene.

Orihuela om natten - foto: WikipediaSom en satellitt av den større innlandsbyen Orihuela, deler Orihuela Costa sine ferier og fiestas med Orihuela. Men de siste årene har Orihuela Costa begynt å feire selvstendig også, og har nå sine egne fiestas i hele august. I løpet av disse dagene, kan du oppleve ulike konserter, nyte tradisjonell mat fra forskjellige land i Europa hvis borgere nå bor i området, samt nyte fyrverkeri. Mange av disse arrangementene holdes på stranden og festlighetene pågår godt inn i de tidlige timer.

Karnevalet feires i februar (eksakte datoer varierer fra år til år), så er det den vanlige påskefeiringen, Feriaen i Mai, Musikkfestivalen i juli og august. I august feires også San Emigdio og den 9. oktober feirer hele Comunidad Valenciana el Día de la Comunidad Valenciana.

Legg til de de "nasjonale" fiestas som juledag, nyttår, Helligtrekongers Dag (Día de los Reyes) den 6. januar, Farsdag (Día del Padre) den 19. mars, Arbeidernes dag den 1. mai , Spanias nasjonaldag den 12. oktober, Allehelgensdag den 1. november, Grunnlovsdagen den 6. desember og du ser fort at uansett når du bestemmer deg for å besøke Orihuela Costa så er det sannsynligvis en eller annen fest som pågår akkurat da!

Shopping i Orihuela Costa

Den 26. September 2012, åpnet La Zenia Boulevard sine dører for publikum i Orihuela Costa og konverterte området til det største shopping-og fritidssenteret i hele Alicante-regionen. Her finnes over 150 butikker og tjenester, og over en tredjedel av disse er lokale bedrifter. La Zenia Boulevard huser også kjente butikker som Leroy Merlin, Decathlon, C og A, Primark, H&M, Mediamarkt, Norauto, og supermarkedgiganten Alcampo. Inditexgruppen som består kjente klesmerker som Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius, Pull & Bear og Bershka har brakt alle sine merkevarer i La Zenia Boulevard.

Viltvoksende med over 161.000 m2, har La Zenia Boulevard over 5.000 parkeringsplasser. 11 000 m2 har vært dedikert til restauranter og barer, mange med nydelig havutsikt. Det er også et kasino, mange aktiviteter for barn og en bowlinghall. Over 5000 direkte og indirekte arbeidsplasser har blitt skapt og en ny veistruktur gir La Zenia Boulevard direkte forbindelser til motorveien AP-7, noe som gjør det enkelt å finne for shoppere fra hele regionen. Senteret har en tradisjonell middelhavsdesign, med mer enn 600 trær og 55 forskjellige plantearter i de ulike hagene og åpne plassene, som gir farge til kjøpesenteret. Dens layout som er designet for å reflektere en typisk spansk landsby, med ulike "torg" som Plaza London Square eller Plaza Mayor koblet til "gater" fylt med butikker av alle slag. Åpningen av den nye kjøpegiganten har blitt møtt med entusiasme av lokale innbyggere og en svært praktisk beliggenhet i hjertet av Orihuela Costa. Butikkene her er åpne 7 dager i uken.

I Murcia finner du også Ikea kun 45 minutters kjøretur fra Orihuela.

Les mer om shopping i Orihuela Costa ...

Spanskkurs i Orihuela Costa

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Orihuela Costa et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Orihuela Costa er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Orihuela Costa og mange andre byer i Spania.

Eiendomsmeglere i Orihuela Costa

Orihuela Costa er en av de aller mest populære stedene for Nordmenn å kjøpe bolig i Spania. På nesten hvert eneste gatehjørne finnes det en eller annen eiendomsmegler. Skal du kjøpe eller selge bolig i Orihuela Costa kan det være greit å bruke en megler som har kjennskap til det norske markedet i Orihuela Costa. Vi viser her en oversikt over eiendomsmeglere i Orihuela Costa som jobber mot det norske markedet.

Se listen over meglere i Spania her...


 

Flytte til Orihuela Costa

Å flytte til Orihuela Costa behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Orihuela Costa og hvilke problemstillinger du møter på.
Les mer...
Flytte til Orihuela Costa

Bo i Orihuela Costa

Mange nordmenn har valgt å bosette seg i Orihuela Costa på grunn av det gode klimaet. Her finnes det er stort miljø med sjømannskirke, norsk forening og mange skandinaviske bedrifter
Les mer...
Stranden i Orihuela Costa

Bolig i Orihuela Costa

Prisene på bolig i Orihuela Costa lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Orihuela Costa enten som en fritidsbolig eller som en investering. Prisene på bolig i Orihuela Costa er ofte lavere enn på Costa del Sol Les mer... Bolig i Orihuela Costa
Strender i Orihuela Costa

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Privacidad | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon